Verzekeren van uw scootmobiel

Het kopen van een scootmobiel is een investering in uw mobiliteit. Wanneer u een scootmobiel van goede kwaliteit aanschaft, is de verwachting dat deze nog jaren meegaat. Een scootmobiel dient dan ook stevig, kwalitatief en veilig te zijn. Wist u dat u uw scootmobiel ook moet verzekeren? Een scootmobiel verzekering wil uiteraard niet zeggen dat uw scootmobiel niet van goede kwaliteit is; in tegendeel, hoe kwalitatiever uw voertuig, hoe slimmer het is om uw scootmobiel te laten verzekeren. Met een verzekering dekt u namelijk schade die kan ontstaan bij uzelf en bij anderen.

Verzekering schade dekkend
Uiteraard wilt u zorgeloos kunnen genieten van uw vrijheid en mobiliteit. U koopt een scootmobiel immers om weer mobiel en vrij te zijn. Met een scootmobiel gaat u dus ook onderdeel uitmaken van het verkeer. Fietspaden, wegen en de meeste openbare gebouwen zoals winkelcentra zijn toegankelijk voor scootmobiel bestuurders. Het is dus wel belangrijk dat u bekend bent met de verkeersregels!

Het is bij de wet verplicht om uw scootmobiel te laten verzekeren. Een scootmobiel verzekering lijkt eigenlijk een beetje op een autoverzekering. Net als bij een auto, kunt u bij een scootmobiel ook kiezen tussen enkele vormen van verzekeringen.

Als scootmobiel eigenaar kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een WA- verzekering of een alles dekkende verzekering. Het verschil is dat de ene verzekering een basisdekking is terwijl u bij de andere verzekering over meer rechten beschikt. In dit geval is de WA verzekering de basisdekking waarbij alleen de schade wordt vergoed die een ander oploopt door uw toedoen. Een All Risk dekking daartegenover, bestaat uit een WA verzekering + diefstal + beschadiging/ WA + volledige casco. Hiermee verzekert u zich dus optimaal.

Heeft u een scootmobiel of overweegt u een scootmobiel? Laat u dan gerust informeren bij PractiComfort over de mogelijkheden. Onze deskundige adviseurs helpen u graag bij het vinden van de juiste scootmobiel en/of scootmobiel verzekering!