Scootmobiel verzekeringen

Steeds meer ouderen zijn in het bezit van een scootmobiel. Met de explosieve toename van het aantal ouderenvoertuigen op de weg, is het steeds belangrijker om uw scootmobiel goed te verzekeren. Er kan altijd wat gebeuren als u met uw voertuig de weg of het voetpad op gaat. Wanneer u met uw scootmobiel de openbare weg opgaat, is het zelfs verplicht om uw voertuig WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid en deze verzekering dekt de kosten voor als u een ander voertuig of persoon schade toebrengt. De WA-verzekering dekt niet de schade die u zelf of uw voertuig oploopt bij een ongeval. Daarvoor kunt u een All Risk verzekering afsluiten. Deze dekt de kosten van eventuele schade aan uw eigen scootmobiel in het geval dat u zelf een aanrijding veroorzaakt. Het voordeel van de All Risk verzekering is dat uw voertuig ook verzekerd is tegen diefstal. Scootmobielen zijn steeds frequenter te zien in het straatbeeld en zijn daardoor ook een geliefd doelwit bij criminelen. Scootmobielen kunnen immers voor een hoop geld verkocht worden op de zwarte markt. Met de All Risk verzekering krijgt u een groot deel van de waarde van uw scootmobiel terug en in sommige gevallen krijgt u het voertuig volledig vergoed.

Welke verzekeringen zijn er nog meer mogelijk?

De rechtsbijstandsverzekering verkeer kan u helpen bij juridische conflicten, bijvoorbeeld naar aanleiding van een aanrijding. Het gaat hierbij om gevallen waarbij de dader en het slachtoffer het niet eens kunnen worden over de afwikkeling van de zaak. Met de rechtsbijstandsverzekering hoeft u zich hier zelf geen zorgen over te maken. Een andere handige verzekering voor uw scootmobiel is de accessoireverzekering. Hierbij kunt u denken aan een mandje, spiegels of andere toevoegingen aan uw voertuig. De accessoireverzekering helpt u uit de brand in het geval dat er accessoires gestolen of beschadigd worden. Zolang de totale waarde van uw accessoires onder de €1500,- blijft volstaat de standaard accessoireverzekering.

Belang en voorwaarden voor verzekeren

In het verkeer kan er altijd wat met u of uw voertuig gebeuren, ook al kunt u er zelf weinig aan doen. Een verzekering zorgt er voor dat u niet met hoge kosten opgezadeld wordt. Niemand zit hier op te wachten en u bepaalt aan de hand van verschillende verzekeringen zelf hoeveel risico u wilt lopen. Om uw voertuig te kunnen verzekeren is het wel van belang dat uw scootmobiel wordt aangedreven door een accu en dat het voertuig niet harder gaat dan 17 km/u. Als uw voertuig niet voldoet aan deze voorwaarden hoeft de verzekeraar niets uit te keren.

Scootmobiel verzekeren bij PractiComfort

PractiComfort verzorgt graag de verzekering van uw scootmobiel voor u. Bel 0800 565 0800 voor meer informatie!