Verkeersregels voor de scootmobiel

U heeft geen rijbewijs nodig om in een scootmobiel van PractiComfort te rijden. Voor scootmobielen en andere soortgelijke vervoersmiddelen die binnen de minder valide voertuigen vallen, gelden namelijk andere regels. Hiervoor kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid. Het is uiteraard wél de bedoeling dat u de verkeersregels beheerst. Dit voor uw eigen veiligheid en natuurlijk ook de veiligheid van anderen!

Rijcursus? Maak een proefrit bij PractiComfort
Denkt u na over de aanschaf van een scootmobiel? De mogelijkheid bestaat dat uw gemeente u ertoe verplicht een rijcursus te volgen. Een dergelijke cursus is vaak kort en is bedoeld om het voertuig te beheersen en veilig tussen fietsers en auto’s te bewegen. Na het afronden ervan, kunt u veilig en vol zelfvertrouwen het verkeer in. En als voorproefje kunt u altijd bij ons een proefrit komen maken op het oefenparcours!

Voor vragen kunt u contact opnemen met ons
Het is belangrijk dat u zich aan de verkeersregels houdt. Wij raden u aan om alle verkeersborden en signalen goed te kennen, want als scootmobiel bestuurder mag u ook op de openbare weg komen. Hoe beter u de regels beheerst, hoe zelfverzekerder u het verkeer zult ingaan!

Voor meer vragen over scootmobielen in het verkeer kunt u contact opnemen met ons. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 071- 799 8200.