Scootmobiel rijbewijs

Voor een bestuurder van een scootmobiel is het tegenwoordig nog niet nodig om een rijbewijs te hebben. Er is echter wel een discussie of een rijbewijs of eventueel een bromfietsrijbewijs nodig is voor scootmobielen. Er gebeuren namelijk veel ongelukken waarbij een scootmobiel betrokken is. Een punt van discussie is echter dat wanneer ouderen verplicht worden een scootmobielrijbewijs te halen, dit waarschijnlijk bij de meesten niet gaat lukken. Het gevolg is dan dat veel invaliden en ouderen in een isolement terecht komen.

Rijvaardigheid scootmobiel

Aangezien er nog geen officieel rijbewijs is zijn er veel verenigingen of gemeenten die trainingen organiseren om de rijvaardigheid te verbeteren. Een voorbeeld daarvan is de ouderenvereniging Lemelerveld. Zij organiseren een cursus die bestaat uit twee delen op twee verschillende dagdelen. Een theoriegedeelte, waarin de scootmobiel en het verkeer centraal staat en een praktijkgedeelte, waarbij de cursisten onder begeleiding van instructeurs op de eigen scootmobiel op een parcours gaan oefenen.Daarbij is er aandacht voor onder andere de behendigheid en de verkeersregels.

Voor meer informatie over eventuele trainingen kunt u het beste contact opnemen met het dichtstbijzijnde WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) kantoor.