Scootmobiel afmetingen

De scootmobiel is voor veel mensen met een beperkte mobiliteit, een ideaal alternatief voor een rolstoel. Een scootmobiel ziet er tegenwoordig modern uit, is compact en veel beter te besturen.  Het is echter wel belangrijk om goed stil te staan bij de bouw en afmetingen van de scootmobiel. Deze moeten voldoen aan al uw persoonlijke eisen zodat u optimale comfort geniet. Zo moeten uw voeten bijvoorbeeld genoeg ruimte hebben en de scootmobiel moet door u gemakkelijk te besturen zijn.

Afmetingen op uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke situatie is erg belangrijk bij het uitzoeken van een scootmobiel. Voor lange afstanden gelden namelijk andere eisen dan mensen die de scootmobiel slechts voor een korte afstand gebruiken. Voor de korte afstanden heeft uw scootmobiel bijvoorbeeld kleinere afmetingen nodig. Ook moet u rekening houden met de stalling van uw scootmobiel. Zo hebben veel mensen te maken met smalle gangen en opslagruimten. Houdt van te voren dus altijd goed rekening met uw persoonlijke situatie.

Wilt u lange afstanden met uw scootmobiel rijden, dan zal de afmeting van uw scootmobiel groter zijn. Voor korte afstanden en opvouwbare scootmobielen heeft u een scootmobiel met kleinere afmetingen nodig. Deze past dan eenvoudig in uw auto. Ook voor de stalling van uw scootmobiel zijn de afmetingen van belang. Wanneer dit bijvoorbeeld in een smal trappenhuis gebeurt, is het belangrijk dat u met de aanschaf van uw scootmobiel rekening met de afmetingen houdt.