Scootmobiel accu opladen; waarop letten?

De accu is een heel belangrijk onderdeel van de scootmobiel. Deze moet af en toe opgeladen worden. Wanneer u de accu van uw scootmobiel wilt opladen, dient u rekening te houden met een aantal dingen:

  • Let erop dat u uw scootmobiel niet te lang oplaad. Maar ook te kort opladen, is niet goed voor de accu van uw scootmobiel. Leveranciers adviseren om minimaal een oplaadduur van 12 uur aan te houden en maximaal 72 uur.
  • Uw accu is nog niet helemaal leeg, maar eigenlijk moet u de volgende dag wel een lange rit maken? Dan kunt u toch beter uw accu helemaal opladen om te voorkomen dat u stil komt te staan tijdens de rit.
  • Bij normaal gebruik is het gebruikelijk om uw accu’s maximaal 1 keer per dag en minimaal 1 keer in de 2 weken op te laden. Dit natuurlijk afhankelijk van uw rijfrequentie.
  • Ook wanneer u geen gebruik maakt van uw scootmobiel, dienen de accu’s regelmatig opgeladen te worden. Dit is belangrijk omdat accu’s zelf ontladend zijn. Als uw scootmobiel op een plek staat waar het erg koud is, is het raadzaam uw accu’s 1 keer in de 2 weken ongeveer 48 uur te laden.
  • Een scootmobiel accu levert het beste resultaat wanneer u het naargelang de richtlijnen gebruikt. Wij adviseren daarom altijd de handleiding goed te lezen. Ook is het verstandig om u van te voren goed te laten informeren door een deskundige over het gebruik!

Wij raden het niet aan om uw scootmobiel accu continu aan de lader te zetten. Dit verkort namelijk de levensduur van uw accu’s op den duur en dat wilt u juist niet hebben. Daarom is het slim om goed bij te houden wanneer uw accu’s weer opgeladen moeten worden. Gaat u volop gebruikmaken van uw scootmobiel in de komende dagen? Zorg er dan voor dat uw accu’s volledig geladen zijn!