Scootmobiel Accessoires

Elke oudere die moeite heeft met lopen is geholpen met een scootmobiel. Niets is zo erg als de hele dag opgesloten te zitten in uw eigen huis. Een scootmobiel kan voor iemand op leeftijd uitkomst bieden als hij of zij toch nog eens op pad wil of zelfstandig boodschappen wil en kan doen. Er zijn scootmobielen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Daarbij kunt u vaak kiezen uit 3 of 4 wielen en de mogelijkheid om het stuurpaneel te verstellen. Het spreekt voor zich dat u meer moet betalen voor een scootmobiel die voorzien is van luxe onderdelen dan voor een kaal voertuig waar u overigens ook perfect mee overweg zou kunnen.

Tegen de regen

Om uw scootmobiel aan te passen aan uw wensen en compleet te maken zijn er veel verschillende accessoires verkrijgbaar. Allemaal speciaal aangepast aan de speciale voertuigen. Het nadeel van een scootmobiel is dat deze niet is uitgerust met een dak. Met als gevolg een nat pak als u door een regenbui moet. Om te voorkomen dat u helemaal nat regent is er scootmobiel regenkleding verkrijgbaar die u de juiste bescherming biedt tegen de regen. Ze houden niet alleen het water tegen, maar de regencapes zorgen er ook voor dat u niet onderkoeld raakt. Wanneer u door de regen moet rijden met uw scootmobiel en deze even wilt parkeren om een boodschap te doen, is het wel zo prettig als u een droge zitting aantreft als u weer verder wilt rijden. Daarvoor zijn er speciale scootmobiel regenhoezen beschikbaar. Deze kunt u eenvoudig over de zitting heen trekken waardoor uw achterwerk niet nat wordt op het moment dat u weer verder wilt rijden. Op het moment dat u de scootmobiel een tijd lang niet meer gaat gebruiken, maar deze wel buiten staat is het verstandig om een scootmobiel afdekhoes aan te schaffen. Hiermee beschermt u uw kostbare voertuig tegen wind en regen en de eventuele schade die aangericht wordt aan uw scootmobiel door rondvliegende voorwerpen zoals bladeren of kleine steentjes.

Meer comfort met scootmobiel accessoires van PractiComfort

Scootmobiel accessoires hebben als doel het rijden nog meer comfort en eenvoud te geven. Wanneer u erop uit trekt wilt u waarschijnlijk wat eten en drinken meenemen. Dan is het wel zo handig als u een tasje mee kunt nemen. Scootmobiel tassen zijn eenvoudig te bevestigen aan de achterkant van de leuning. De tassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn sterk genoeg om ook wat boodschappen in te bewaren. Op deze manier kunt u altijd meenemen wat u wilt of waar u behoefte aan heeft. Scootmobiel tassen hebben een sluiting die ontworpen is voor slecht weer. Als het regent blijft de inhoud van uw tas droog. Alle accessoires die voor extra bescherming en comfort dienen, zijn verkrijgbaar bij PractiComfort.

De paraplu

Een bijzondere scootmobiel accessoire is de paraplu die op een simpele wijze te bevestigen is aan de hoofdsteun. Zonder enige technische kennis kunt u deze paraplu bevestigen aan uw scootmobiel. Wanneer het begint te regenen kunt u met één handbeweging de paraplu over uw hoofd trekken waardoor u geen gebruik meer hoeft te maken van lastige regencapes die alle kanten op waaien. De scootmobiel paraplu is in twee varianten verkrijgbaar, een handsfree editie die steunt op uw schouders en een variant die te bevestigen is aan de hoofdsteun zoals hierboven beschreven.

Accessoireverzekering

Voor als het koud wordt kunt u uw scootmobiel uitrusten met een warme fleecezitting. Daarmee heeft u geen last meer van de kou en kunt u ook in de frissere maanden zorgeloos genieten van uw scootmobiel. Wanneer u scootmobiel accessoires installeert of gebruikt, is het aan te raden om een accessoireverzekering voor scootmobielen af te sluiten. In het geval van schade aan een accessoire of diefstal ervan bent u verzekerd en kunt u in de meeste gevallen een nieuw exemplaar ontvangen.