Scootmobiel weetjes

Misschien bent u wel scootmobiel bestuurder, of denkt u erover na een scootmobiel aan te schaffen. Wat weet u over dit zeer praktische voertuig? PractiComfort deelt graag een aantal interessante weetjes over de scootmobiel met u.

Wist u dat..
-       Er naast drie en vier, ook vijf wielige scootmobielen bestaan?

-       Dat de snelheid van de snelste scootmobiel 25 km per uur is?

-       Dat de scootmobiel valt in de categorie van elektrische gemotoriseerde mindervalide voertuig? Net zoals de elektrische rolstoelen die ook in die categorie vallen.

-       Dat het wel door verschillende mensen wordt gebruikt? Mensen van alle leeftijden die moeite hebben met lopen hebben baat bij een scootmobiel.

-       De meeste scootmobielen twee accu’s bevatten?

-       De scootmobiel in Nederland mag rijden op de rijbaan, fietspad, voetpad en trottoir? Mits de bestuurder de snelheid aanpast aan de algemene regels op desbetreffend weg.

-       Dat u met een scootmobiel op veel plekken mag komen? En waar dat niet mag, vaak wel tijdelijk een rolstoel voor in de plaats wordt geboden? Denk bijvoorbeeld aan musea.

-       Dat u met een scootmobiel nooit in de file staat? En eigenlijk ook geen parkeerproblemen hebt?

Kijk bij ons voor het grootste aanbod!
Bovengenoemde weetjes maken wel duidelijk dat een scootmobiel heel handig kan zijn. Overweegt u een scootmobiel aan te schaffen? Wij helpen u hier graag bij. Bij PractiComfort hebben wij het grootste aanbod van scootmobielen. Kleine, grote, vaste en opvouwbare modellen. Bel voor meer informatie naar 071- 799 8200.