Cursussen voor bestuurders

Als grootste aanbieder van mobiliteitsgoederen, houdt PractiComfort u ook op de hoogte van ontwikkelingen en regels omtrent scootmobielen. Een belangrijk onderwerp om bij stil te staan, zijn de cursussen voor bestuurders. Hoewel u bij PractiComfort een proefrit kunt maken op de oefenparcours, is een cursus geen slechte optie voor personen die angst hebben de straat op te gaan met hun voertuig.

Geen rijbewijs, wel regels!
Het is bekend dat een ‘scootmobiel rijbewijs’ niet bestaat. Een bestuurder hoeft daarom ook niet per se een rijbewijs te hebben, alhoewel het kennen van de verkeersregels wel heel belangrijk is. De Wet Voorzieningen Gehandicapten mag u daarom verplichten een cursus te volgen om uw geheugens weer op te frissen. Maar omdat het niet verplicht is, gaan nog steeds veel mensen zonder ervaring en vaardigheid de straat op.

Cursussen
In Nederland worden jaarlijks veel cursussen voor scootmobiel gebruikers georganiseerd. Vaak door Veilig Verkeer Nederland, maar soms ook op eigen initiatief van instanties. Als u het verkeer ingaat en u heeft nog nooit een auto, scooter of scootmobiel gereden, is het raadzaam om aan zo een cursus deel te nemen. Hier zijn een aantal goede redenen voor op te noemen.

- U krijgt meer zelfvertrouwen

- U leert alle verkeersregels kennen (ook de regels die vroeger anders waren!)

- U zorgt voor meer veiligheid, voor uzelf en anderen!

- U kunt ervaringen en informatie uitwisselen met andere scootmobiel bestuurders