Meer zelfvertrouwen voor scootmobielgebruikers

VVN (Veilig Verkeer Nederland) organiseert in samenwerking met het WMO-loket van gemeente Coevorden een scootmobielcursus. Deze cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Deelname is volledig gratis.

Er zijn in Nederland meer dan 100.000 scootmobielgebruikers. Een groot gedeelte (30%) van deze gebruikers voelt zich vaak onzeker bij de deelname aan het verkeer.

Zij hebben voornamelijk moeite met de beheersing van hun scotmobiel. Ook zijn ze angstig voor verschillende obstakels op de weg, zoals fietsen en reclameborden. De cursus is bedoeld om daar beter mee om te leren gaan.

Bijna alle scootmobiel eigenaren in de gemeente Coevorden hebben een uitnodiging gekregen om een gratis cursus bij te wonen. De cursus bestaat uit een theorieles van een uur, voertuigbeheersing, een rit op de openbare weg en de uiteindelijk evaluatie van de rit.

De cursussen worden gehouden op woensdag 17 augustus 2011 in het Atrium van het Bastion in Coevorden en op donderdag 18 augustus 2011 in het Ellertsveld in Schoonoord.

Kijk voor meer informatie op www.coevorden.nl