Gratis uitleen scootmobielen (Almere)

In Almere is in Nederland de eerste scootmobieluitleenpost gelanceerd. Het startsein voor het uitlenen van scootmobielen werd donderdagavond 22 december 2011 door wethouder Ineke Smidt gegeven bij de VVV in het Stadscentrum.

Samen met de Kerstman legde wethouder Ineke Smidt een parcours af op het Stadhuisplan. In Almere is het op steeds meer locaties mogelijk om scootmobielen te lenen. Deze dienst is voor Alkmaarders en bezoekers van buiten de stand. Zij kunnen daar dan een hele of een halve dag gebruik van maken. Mocht je een scootmobiel willen lenen, let er dan wel op dat je je moet legitimeren.

“We gaan uit van de eigen kracht van mensen: we willen dat ze zelf deel kunnen nemen aan het maatschappelijk verkeer. Het uitlenen van scootmobielen is een extra service aan mensen die hier willen winkelen of genieten van de natuur” aldus Wethouder Smidt.

Er zijn ook leenscootmobielen beschikbaar bij het Topsportcentrum in Almere Poort, stadslandgoed De Kemphaan en vestigingen van huisartsenpraktijk Medi-Mere in Muziekwijk en Almere Buiten. “Maar we gaan nog verder,” zegt wethouder Smidt: “mensen met een verwijzing van de huisarts kunnen bij alle verpleeghuizen een scootmobiel lenen.”