Eigen bijdrage is te hoog

De eigen bijdrage die Zutphenaren moeten gaan betalen voor WMO-voorzieningen, waaronder scootmobielen en trapliften, gaat te hoog worden, aldus de Zutphense WMO-raad.

Volgens de WMO-raad is de eigen-bijdrage-regeling zo hoog, dat je beter van een renteloos voorschot kunt spreken. Met de bijdrage wil de gemeente na enige jaren de nieuwprijs van de voorziening, de kosten van instandhouding en de verzekering vergoed hebben. De raad adviseert om de eigen bijdrage te baseren op de helft van de kostprijs.

De Zutphense WMO-raad vindt de eigen bijdrage die Zutphenaren moeten gaan betalen voor individuele WMO-voorzieningen, zoals scootmobiels en trapliften, te hoog. Dat staat in het advies dat door de WMO-raad 28 juni verstuurd is naar het college van burgemeester en wethouders. De raad heeft hier nog geen reactie op gekregen, maar inmiddels heeft het college wel ingestemd met de eigen bijdrage.

De betrokkenen hebben de afgelopen dagen al een brief gehad van de gemeeten. Toch is er nog veel onduidelijkheid over het bedrag dat de bestaande gebruikers van WMO uiteindelijk moeten gaan betalen.